ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Progressistes-SDP reclama al Govern que tingui en compte l'informe sobre l'avortament i es debati al Consell General

www.andorradifusio.ad

Progressistes-SDP reclama que es porti a debat al Consell General l'informe sobre l'avortament encarregat per l'executiu que obre la porta a despenalitzar-lo en diferents supòsits. 

Elisabet Zoppetti, membre de l'executiva de Progressistes-SDP, ha assegurat que "no es tracta de tocar la Constitució ni carregar-se el coprincipat", sinó que només caldrà modificar el Codi Penal. Aquesta és una lluita que la formació té com a prioritària des de fa anys i precisament apel·la al programa electoral de les eleccions de l'abril del 2019. 

"L'informe ens dona la raó. Crec que, admetent que tenim una llei de reproducció assistida que permet la destrucció d'embrions, que tenim la píndola de l'endemà, que destrueix un embrió... amagar el cap sota l'ala enfront de la realitat del país, em sembla una mica hipòcrita."

Fent referència al contingut de l'informe, ressalta que són molts els organismes internacionals que demanen a Andorra que revisi les seves lleis i legalitzi l'avortament. En aquest sentit, des de Progressistes-SDP es reclama que el Govern es pronunciï i porti aquest document al Consell General.

També deixen sobre la taula la idea de fer un referèndum, com han fet altres països, un fet que segons el secretari d'organització, Josep Lluís Donsión, seria una gran decisió. 

Informa: Laura Cugat
Imatges: Pere Besolí 

Comparteix: