ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Les noves mesures per la Covid-19 preveuen allargar la rebaixa del lloguer de locals comercials fins a l'abril o més enllà, si s'escau

www.andorradifusio.ad

El Govern ha aprovat el projecte de llei de modificació de la tercera llei òmnibus que preveu l'allargament de la rebaixa del lloguer dels locals comercials fins a l'abril. Una mesura que es fa extensiva als habitatges d'ús turístic.

Per obtenir aquesta reducció, cal demostrar una davallada de la xifra de negoci del mes d’abril d’enguany respecte del mateix mes del 2019. D’aquesta manera, es podrà accedir a una carència sobre l’import total del lloguer que es podrà fraccionar, com a màxim, durant els nou mesos següents. També es podrà reduir l’import de la renda de manera proporcional al percentatge de davallada de negoci, fins a un màxim del 40%.

"Confiats que la mobilitat pot arribar el mes de maig hem fixat aquest descompte per al mes d'abril però en el cas que fos necessari, i així ho vam traslladar als col·lectius, el Govern es podria plantejar, si continua la restricció a la mobilitat, fer de nou una modificació per al mes de maig i si finalment fos necessària una altra per al mes de juny, també", ha anunciat el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo.

La llei actualment vigent preveia la reducció dels arrendaments fins al 31 de març, però s'ampliarà tot el mes d'abril. Segons el Govern, la modificació busca preservar al màxim els llocs de treball i protegir el teixit productiu. També es modifica la llei general de l'allotjament turístic. Els edificis de deu o més habitatges que tenien, abans del 4 de maig del 2019, una quantitat d'habitatges d'ús turístic que representava més del 50% de les quotes de participació de l'edifici on estaven situats, en relació amb el total de la superfície destinada a habitatge, no queden sotmesos a les disposicions de l'article 23 i, per tant, no han de canviar l'ús de l'edifici.

Informa: Oliver Jaén
Imatges: Arxiu RTVA
Locució: Joan López

Comparteix: