ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els propietaris alerten de la ineficiència del sector del lloguer

www.andorradifusio.ad

L'Associació de Propietaris de Béns Immobles creu que el sector no està funcionant d'una manera eficient. També afirma que l'última dada que tenen és que els nous lloguers, el 2017, van pujar entre un 5% i un 10% de mitjana. Una xifra inferior a la denunciada pel raonador del ciutadà.

Pascual Gracia, president del col·lectiu de propietaris immobiliaris, constata que el mercat de lloguer no està funcionant d'una manera correcta i afegeix que és evident que hi ha una oferta escassa.

A més, diu que s'han fet poques promocions darrerament i, en bona part, de residencial d'alt 'standing'. Creu que "el sector no funciona d'una manera eficient" i ho atribueix al fet "que no s'hagi promogut el lloguer residencial, com a país, i a les parròquies centrals en els últims anys".

D'aquesta manera dona, en part, la raó a la denúncia del raonador del ciutadà respecte a increments de lloguers abusius. Tot i que assegura que l'increment mitjà dels lloguers el 2017 va ser d'entre el 5% i el 10%. Assegura que el raonador veu "una part relativament petita del que és el mercat del lloguer", que és "la que té problemes". Afegeix que "pot haver-hi casos puntuals que val la pena analitzar, però d'això no en podem fer norma".

Gracia ha reiterat la necessitat que els comuns facilitin informació al Govern sobre els preus reals dels arrendaments que tenen gràcies a les taxes que els graven.

Informa: Pere Moliné
Imatge: Albert Refart

Comparteix:

18.204.42.98