ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els propietaris de béns immobles s'oposen a la limitació de l'edificabilitat

www.andorradifusio.ad

Front comú davant els plans d'urbanisme que aposten per reduir l'edificabilitat de les parròquies. D'un cantó, els propietaris de béns immobles, que creuen que és un error i que provoca una devaluació dels terrenys. De l'altre, els agents immobiliaris, que també s'hi oposen tot i que creuen que encara hi ha molt terreny disponible. 

El comú de Canillo va aprovar fa unes setmanes el nou pla d'urbanisme. Un pla d'urbanisme que té com a principal objectiu limitar l'edificabilitat. Segons els propietaris de béns immobles aquesta iniciativa és un error i pot suposar un pas enrere en el creixement del país. El president de l'associació que els representa, Artur Homs, assegura que és una mala notícia per al sector de la construcció i que provoca una devaluació important dels terrenys.

A més, es mostra preocupat perquè, diu, redueix les oportunitats de negoci. "Si se suma a la manca de seguretat jurídica envers els inversors que volen construir pisos de lloguer, no n'afavoreix la creació".

Els agents immobiliaris, en canvi, són més optimistes. El president de l'AGIA, Jordi Galobardas, creu que encara hi ha molt terreny urbanitzable per aprofitar, sobretot a Canillo.

Afirma que la previsió és que la construcció vagi creixent a les parròquies altes, però que l'edificabilitat no serà un problema fins d'aquí a uns anys. No preveu, doncs, "cap efecte immediat".

De moment, cap altre comú ha modificat les directrius del seu pla d'urbanisme. Això sí, des de Canillo esperen que les altres parròquies facin un pas decidit per limitar la construcció.

Informa: Òscar Serrano
Imatges: Ricard Tenza - Anna Romagosa

Comparteix: