ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els propietaris rebutgen les recomanacions de l'ONU i defensen que l'habitatge l'han de regular els privats

www.andorradifusio.ad

L'Associació de Propietaris de Béns Immobles és contrària a polítiques intervencionistes per resoldre el problema del mercat de lloguer. Es desmarca, així, de les conclusions de l'informe de les Nacions Unides.

L'entitat es desmarca de les propostes de les Nacions Unides per resoldre el problema d'accés a l'habitatge. L'ONU ho qualifica d'una crisi mundial sense precedents i insta les administracions públiques a implicar-se a fons per trobar-hi solucions, descartant el sector privat com a actor vàlid per resoldre la crisi.

El president de l'Associació de Propietaris de Béns Immobles, Pascual Gràcia, per contra, és contrària a polítiques intervencionistes i creu que ha de ser el sector privat el que gestioni el mercat, això sí, en un marc de transparència i més segur, acompanyat d'ajudes socials per a aquelles persones que no tenen prou recursos per accedir a un habitatge digne.

Gràcia considera que la situació actual només es pot corregir augmentant l'oferta de lloguer. "Si la situació és una falta d'oferta, la solució és incrementar l'oferta, no veure com ens repartim l'actual", ha manifestat.

Per a l'Associació de Propietaris de Béns Immobles és aquesta l'única via per poder corregir la situació, a banda de fer una legislació més àgil per afrontar el problema des del principi.

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix: