ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Propostes centrades en la cultura i la gestió responsable a Sant Julià

www.andorradifusio.ad

A Sant Julià de Lòria, Units pel Canvi ha destacat la seva aposta per l’impuls de la cultura. Al vespre, Desperta Laurèdia i Terceravia+UL+I van celebrar reunions de poble per establir una conversa més directa amb la ciutadania.

Reunions de poble per conèixer els neguits de la ciutadania és el que han fet Desperta Laurèdia i Terceravia+UL+I. Han aprofitat per explicar els seus eixos de govern, amb la transparència com a punt clau. Units pel Canvi, mentrestant, proposa recuperar la festa de les entitats per impulsar la cultura de la parròquia.

Per Units pel Canvi, Sant Julià sempre s’ha considerat la capital de la cultura i els darrers anys això s’ha perdut. Des de la font dels Cóms han lamentat que hagin desaparegut entitats i que les que s’han creat de noves, com la batucada, no hagin rebut prou suport per arrencar. També consideren important involucrar el jovent del poble en el teixit cultural de la parròquia. I d’aquí, que es faci un treball conjunt entre els departaments de Cultura i Joventut.

Per fer-ho, la candidata Iris Orriols diu que aposten per recuperar la festa de les entitats, una activitat que consideren molt necessària per aconseguir aquesta unió.

Desperta Laurèdia ha pogut copsar els neguits de la ciutadania en una reunió de poble en petit comitè. Abans, han traslladat les seves propostes, que giren al voltant de la qualitat de vida.

La transparència de govern, amb una gestió acurada, i un comú obert a la ciutadania, amb reunions de poble periòdiques, són una de les seves bases. Canviar el model turístic de la parròquia per convertir-la en ciutat universitària, aconseguir una vila amable amb espais verds i sensibilitat per la problemàtiques socials són també les seves guies d’actuació, diu. Maria Àngels Aché.

En una reunió de poble informal, Terceravia+Unió Laurediana+Independents també ha fet arribar les seves propostes als ciutadans. Defensen la transparència i un govern responsable. Per complir-ho, aposten per editar un butlletí digital trimestral on s’expliqui la feina feta i reunions de poble periòdiques. 

A més, Josep Majoral explica que s’han marcat com a prioritat recuperar la il·lusió i el dinamisme de la vila.  La gestió de Naturlàndia, el suport a la cultura i més atenció als joves són alguns dels neguits que han expressat els assistents durant la trobada.

Informa: Laura Massegú
Imatge: Fernando Montero

Comparteix:

54.160.19.155