ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La pròrroga d'un any en el venciment dels lloguers no serà vàlida si el propietari reclama el pis per a ús propi

www.andorradifusio.ad

La pròrroga de la congelació del preu del lloguer més enllà de l'IPC per a l'any vinent tindrà tres excepcions que el Govern ha decidit marcar. Un propietari podrà extingir el contracte si recupera l'habitatge per a ús propi o d'un familiar; també es podrà augmentar el lloguer per sobre de l'IPC si s'han fet reformes o mentre ha durat el contracte de lloguer no hi ha hagut cap augment. La injecció al mercat d'habitatge a preu assequible és una de les línies que la Taula d'habitatge vol explorar.

L'executiu anunciava fa uns dies que la congelació del preu del lloguer més enllà de l'IPC per segon any consecutiu tindria algunes casuístiques. En són tres i la Taula d'habitatge les ha conegut.

El propietari podrà extingir un contracte que venç si justifica que recupera el pis per a ús propi o d'un familiar; també es podrà apujar el lloguer si s'han fet obres de reforma, una qüestió que la llei ja regula, ha especificat el ministre Víctor Filloy; i hi podrà haver increment de l'acumulat de l'IPC per part d'aquells que no hagin apujat el lloguer durant els anys del contracte.

La flexibilització de la norma pot dur a una certa picaresca, però el Govern diu que hi haurà un control ferm.

El ministre d'Habitatge Víctor Filloy també ha anunciat que s'està en vies de signar amb un comú i particulars la cessió d'un terreny per fer pisos a preu assequible. Aquesta línia d'intervenció és una aposta cada cop més ferma. Diu que "es treballarà en 2 línies: la pública i la público-privada". Posa com a exemple "un privat amb disponibilitat de terreny que, a canvi d'un lloguer moderat, pugui cedir l'ús d'una edificació".

Un tprivat amb disponbilitat de terreny a canvi de lloguer moderta podt cedir un edifcii

El raonador del ciutadà, Marc Vila, explica que s'avança amb diligència però també amb lentitud en un tema complex. Creu que manca cultura socioeconòmica en aquest aspecte i costa atacar la problemàtica de l'habitatge.

La taula segueix en espera de rebre dades dels comuns per teixir una radiografia dels preus dels lloguers i l'estat del mercat. De moment ho han fet la Massana i Ordino.

Informa: David Domingo
Imatges: Pere Besolí 

Comparteix:

3.230.154.129