El PS acusa la taula de l'habitatge d'actuar com un lobby al servei de l'AGIA i els propietaris

www.andorradifusio.ad

El PS considera que si finalment no es podran aplicar als lloguers els increments de l'IPC dels últims tres anys en alguns supòsits és només perquè estem a les portes de les eleccions comunals. Acusa la taula de l'habitatge d'actuar com un lobby de l'AGIA i els propietaris.

El treball en comissió ha eliminat del projecte original de la llei de mesures urgents en matèria d'arrendaments els supòsits que permetien sumar als preus dels lloguers els increments de l'IPC dels últims tres anys com demanava el grup parlamentari socialdemòcrata.

Tot i la mesura, que impedirà aplicar-los ni que es tracti d'habitatges de més de 200 metres quadrats ni que s'hi hagin fet reformes, els socialdemòcrates alerten que els grups que donen suport al Govern tenen la intenció de permetre-ho més endavant.

Pensen que si ara no ha prosperat és tan sols perquè hi ha eleccions comunals diumenge. El president del grup socialdemòcrata, Pere López, titlla de "manca de sensibilitat presentar un projecte com aquest sota el pretext d'ajudar a les famílies quan, en realitat, contenia de forma oculta l'increment dels lloguers el 2020 fins a un 4%". "És del tot inexplicable".

López afegeix que la mesura la va proposar la taula de l'habitatge, "on hi ha representada l'AGIA (gestors immobiliaris), l'ABA (associació de bancs) i l'ACODA (contractistes d'obra)",  a la que acusa d'haver-se convertit "en un lobby prop del Govern" que pressiona a favor dels interessos dels propietaris i les immobiliàries per aconseguir "mesures inexplicables com incrementar els IPC no aplicats d'anys anteriors".

Per això demana que hi siguin representats tots els grups parlamentaris i els sindicats.

El projecte de llei de les mesures urgents i les sis reserves d'esmena que hi porta el PS es votaran aquest dijous al Consell General. El debat es preveu llarg i tens.

Informa: Gerard Gort
Imatge: Karen Figueiredo

Comparteix: