ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El PS acusa Torres de "rentar-se les mans" amb l'embelliment de The Cloud

www.andorradifusio.ad

Nous retrets al ministre d'Ordenament Territorial pel The Cloud. El PS ha criticat que només es destinin 150.000 euros per arreglar la zona i l'acusa de rentar-se'n així les mans. Jordi Torres ha dit que Andorra Telecom no pot dedicar-hi més diners i ha informat que al pressupost del 2019 hi ha una partida d'un milió d'euros per elaborar un nou projecte.

Pere López ha retret al ministre Jordi Torres que Andorra Telecom només destini 150.000 euros a l'embelliment de la zona que havia d'ocupar The Cloud. Ha parlat de dimissions i d'assumir responsabilitats polítiques i econòmiques per arreglar un espai que en la seva opinió ha quedat fet un desastre. Torres ha dit que aturar el projecte és actuar amb responsabilitatTot i així ha informat que en el pressupost del 2019 hi ha una partida d'un milió d'euros per elaborar un nou projecte que haurà de desenvolupar el proper Govern. Diu que l'acord amb el comú d'Andorra la Vella és just "en el càlcul de l'increment de despesa que suposa per al comú el fet de no tenir l'edifici i aquest és l'acord al qual s'ha arribat perquè és l'únic que nosaltres podíem assumir". "Em preocupa tenir-lo com a ministre d'Ordenament Territorial, perquè crec que la seva ceguera és preocupant", li ha respost el president suplent del grup mixt, el conseller del PS Pere López. "No es tracta de regals al comú d'Andorra la Vella, però allà hi ha una zona clarament perjudicada", ha afegit.

Per altra banda, Jordi Torres ha hagut de justificar el cost final de 491.000 euros del pas elevat per a vianants a la CG-1 davant l'estadi Comunal d'Andorra la Vella, quan es tractava d'un projecte fruit dels pressupostos participatius i limitat a 200.000 euros. El grup liberal li ha retret que no reconegui la desviació pressupostària del 145%. "El consideràvem un pas elevat pelat, una estructura molt senzilla. Millorar l'entorn urbà i fer-lo accessible a tothom amb les millores que ha portat és una gran millora que hem tingut", deia en seu parlamentària el ministre. "No s'hi val a dir-me que no hi ha hagut desviació pressupostària, perquè vostè mateix ho ha reconegut. Que a mesura que hi han anat fent canvis han anat augmentant la partida pressupostària... és una desviació pressupostària", li responia al seu torn Ferran Costa. El conseller liberal ha aprofitat per apuntar que la del pas elevat ha estat la "infraestructura més reeixida" que s'ha dut a terme des del ministeri que encapçala Torres.

Informa: Ana Alamán / Laura Massegú

Comparteix:

3.235.107.209