ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El PS creu que algunes de les mesures per pal·liar el problema dels lloguers poden provocar un increment de preus

www.andorradifusio.ad

El PS ha presentat una esmena a la totalitat al projecte de llei òmnibus per millorar la manca d´habitatge de llloguer. Els socialdemòcrates consideren que com està plantejada no soluciona el problema.

El president del partit, Pere López, s´ha mostrat decebut per la política de l´habitatge del Govern i ha assenyalat que la llei "no vol donar solucions" a la veritable problemàtica i fins i tot, afegeix, algunes mesures "poden ser contraproduents i provocar increments".

Assegura que "no podem compartir les rebaixes fiscals que, en algun cas, són regals fiscals per a futures promocions de lloguer sense establir cap topall en els preus". Així ha justificat la decisió de presentar l´esmena a la totalitat.

López ha respost al ministre Xavier Espot, que fa uns dies va lamentar públicament la manca de propostes de l´oposició en referència a les mesures per pal·liar la manca de pisos de lloguer, i ha assegurat que no se'ls ha tingut en compte. "El senyor Espot sap des de fa molt de temps quines són les propostes, però no les ha volgut prendre en consideració", ha adduït.

El PS ha insistit que cal un registre de la propietat per atacar la crisi del mercat de lloguer. En aquest sentit Pere López ha indicat que cal conèixer què passa exactament amb el parc d´edificis buits, que és el principal causant de l´encariment.

Informa: Sergi Cano
Imatge: Anna Romagosa

Comparteix: