ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El PS creu que la llei d'acció sindical i patronal allunya els sindicats de les empreses

www.andorradifusio.ad

La llei d'accio sindical i patronal ha estat aprovada amb els vots de tots els consellers menys els de PS i SDP. Consideren que s'allunya els sindicats de la realitat de les empreses i no els dona prou eines per defensar els drets dels treballadors. També es crea el Consell Econòmic i Social.

El nou text legal ha estat aprovat amb els vots de liberals, demòcrates, UL-Independents de la Massana i la consellera del grup mixt Sílvia Bonet. Complementa i modifica la llei d'acció sindical del 2008 que no va aconseguir, segons es reconeix des del grup demòcrata, impulsar l'activitat dels sindicats. Crea un nou organisme, el Consell Econòmic i Social, que ha de ser un òrgan consultiu per assessorar i mediar en l'àmbit social i laboral. "Precisament, la creació del Consell Econòmic i Social representa una novetat significativa. Es configura com un òrgan consultiu i d'assessorament en matèria socioeconòmica, laboral i ocupacional i la seva creació té com a finalitat garantir la participació dels agents socials prop de les institucions i també generar diàleg, cooperació i concertació en les qüestions relatives a les relacions laborlas", explica el ministre d'Interior, Afers Socials i Justícia, Xavier Espot.

Des del PS s'ha mostrat el rebuig perquè creuen que allunya els sindicats de la realitat de les empreses. "Si els treballadors estan patint un moment difícil que ens ho puguin dir. D'una manera estructurada perquè hi ha una piràmide per transferir informació i un interlocutor que ens dirà la realitat. A dia d'avui no ho tenim. I amb les mesures que prenen tinc dubtes que es avancem gaire més", criticava la consellera Rosa Gili. SDP coincideix a mostrar-se contrari al projecte.

El text legal també regula les associacions empresarials d'una manera que, segons els demòcrates, suposa un avenç respecte la majoria dels altres estats europeus.

Informa: Pere Moliné

Comparteix: