ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El PS impulsa un estatut de l'artista que garanteixi les condicions per als creadors

www.andorradifusio.ad

El grup parlamentari socialdemòcrata impulsa la creació d'un estatut de l'artista. És una iniciativa que pretén establir les condicions per al desenvolupament de l'activitat artística i que a la vegada ajudi a tirar endavant noves polítiques culturals i per a la promoció de la creació.

La proposta parteix de les recomanacions fetes per la Unesco relatives a la condició d'artista. Pretén que després d'una diagnosi de la situació de l'artista s'adopti un estatut per als creadors i s'estableixi un marc legal ampli perquè els doni plenes garanties.

Entre els aspectes més destacats que es demana recollir i regular, hi ha les garanties en àmbits com la protecció social, la tributació, la propietat intel·lectual o la contractació. El conseller general Roger Padreny explica que, segons han traslladat els mateixos artistes i creadors culturals, el principal problema "és la situació legal", ja que "moltes vegades no es fan contractes". "És un treball remunerat que no entra dins una condició jurídica i els provoca molta inseguretat jurídica".

Tot plegat perquè el creador pugui desenvolupar la seva feina en un context adequat. La consellera general Susanna Vela alerta que "no ens podem permetre el luxe que hagin de marxar d'Andorra perquè és molt difícil crear al seu país per problemes de duana, de distribució o de respecte dels drets d'autor". Afegeix que "ens ho hem de mirar amb molta estima si volem construir aquest patrimoni cultural per a les properes generacions".

El PS creu que la proposta ajudarà a desenvolupar noves polítiques culturals i a promocionar la creació artística. Assegura que de moment ha rebut una resposta positiva dels altres grups del Consell i confia que pugui prosperar.

Informa: David Domingo
Imatges: Fernando Montero
Locució: Yasmina Canedo

Comparteix:

18.232.188.89