ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El PS proposa 16 anys com a edat mínima per dedicar-se professionalment als esports electrònics

www.andorradifusio.ad

El PS vol limitar l'entrada de professionals al món dels esports electrònics, la competició en videojocs en línia, a partir dels 16 anys per garantir-ne l'escolarització. També vol que la llei prevegi addiccions al joc, destinant els diners recaptats per les sancions econòmiques a l'Unitat de Conductes Addictives (UCA).

El grup parlamentari socialdemòcrata ha presentat tres esmenes de modificació al projecte de llei d'esports electrònics presentada pels grups de la majoria, centrant-se a garantir l'escolarització dels adolescents que vulguin formar part d'aquest món. Així, hi estableix un límit de 16 anys en lloc dels 15 que preveu el text legislatiu. El conseller Roger Padreny defensa que sigui així perquè és quan acaba l'escolarització obligatòria.

Paral·lelament, i tenint en compte el grau d'addiccions que suposa aquest tipus de pràctiques, ha plantejat que les sancions econòmiques establertes al projecte de llei es destinin a la unitat de conductes adictives del SAAS. També ha demanat canvis en la composició de la comissió andorrana d'esports electrònics, incorporant-hi un membre del Consell Regulador del Joc (CRAJ) i un altre d'Andorra Telecom.

El grup parlamentari socialdemòcrata ha introduït a més un grup de vuit esmenes a la llei de serveis de confiança electrònica, aprovada el 2014, que estableix un marc regulador en tots aquells intercanvis en línia per garantir-ne la seguretat. L'objectiu és millorar el projecte de llei que està modificant el text original aportant noves definicions i adaptant-la al context actual. Una llei que afecta, per exemple, l'intercanvi de bitcoins.

Informa: Tatiana Navarro
Imatge: Kevin Ribeiro

Comparteix:

3.239.242.55