El PS proposa finançar la sanitat mitjançant els pressupostos de l'Estat en un termini de 8 anys

www.andorradifusio.ad

El PS proposa que el sistema sanitari passi a finançar-se exclusivament amb càrrec al pressupost de l'Estat i traspassar aquests deu punts de la branca general a la de jubilació. Són dues de les accions que han fet arribar a la comissió especial per a la sostenibilitat de les pensions. 

El PS no preveu un augment de les cotitzacions com fan altres membres de la comissió especial, tot i que proposa traspassar deu punts de la branca general a la de jubilació fent que el sistema sanitari es financi mitjançant els pressupostos de l'Estat. Aquesta mesura s'implementaria en vuit anys de manera progressiva.

Al contrari que els grups de la majoria i la CEA, els socialdemòcrates mantenen l'edat de jubilació en 65 anys, i en 61 la de la jubilació anticipada, tot i que amb una penalització del 3% per any.

A més, defensen que la pensió mínima s'ha d'igualar al salari mínim, amb 37 anys i mig de cotització i preveuen que la pensió màxima estigui un 65% per sobre del salari mitjà.

També proposen reduir la despesa de funcionament del fons de reserva de jubilació entre 4,5 i 5 milions anuals. Per últim, asseguren que la separació entre la CASS i el fons ha generat duplicitat de despeses.

Informa: Sergi Cano

Comparteix:

La gratuïtat del transport públic podria no aplicar-se al juny per problemes logístics Aprovada una quota de 700 autoritzacions de treball per a la temporada d'estiu