ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El PS proposa que l'habitatge a preu assequible es basi en els ingressos familiars medians

www.andorradifusio.ad

El PS vol reconsiderar quina ha de ser la definició d'habitatge a preu assequible. Per això ha presentat una reserva d'esmena perquè es reconsideri en el pròxim debat al Consell General.

El projecte de llei de mesures del mercat d'arrendament d'habitatge considera de preu assequible els habitatges que estan un 25% per sota del preu de mercat. El PS ha presentat un reserva d'esmena per posar-ho sobre la taula de debat del Consell General d'aquest dijous.

I és que els socialdemòcrates proposen un model d'habitatge de preu assequible basat en els ingressos familiars medians. En concret, prenent com a referència el 30% de l'ingrés familiar medià (IFM), que el preu de l'habitatge no podria superar. A més, per ajustar l'import a pagar encara més a la realitat, des del partit demanen que la base del càlcul es ponderi amb l'índex de preus de referència. Bàsicament, segons el tipus d'habitatge i la zona on es troba.

Defensen que, d'aquesta manera, s'aconsegueix fixar un preu més realista, un fet imprescindible també, diuen, per marcar tots els projectes que desenvolupi el Govern o l'Institut de l'Habitatge.

Informa: Judith Sáez
Imatges: Arxiu RTVA

Comparteix: