ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El PS reclama concretar funcions, recursos i posada en marxa de l'Observatori de la igualtat

www.andorradifusio.ad

Els socialdemòcrates demanen al Govern que concreti les funcions de l'Observatori de la igualtat. Creuen que si no es dota de recursos i personal propi no servirà per desplegar polítiques efectives d'igualtat i contra la violència de gènere. 

El PS es declara preocupat per la falta de dades sobre violència de gènere. Diu que va constatar el problema quan van preguntar al Govern sobre com s'actuava per indemnitzar les víctimes de violència de gènere quan l'agressor es declarava insolvent d'acord amb el conveni d'Istanbul.

Davant la manca d'informació formula ara una altra pregunta sobre les funcions i organització de l'Observatori de la Igualtat que considera indispensable per desplegar polítiques efectives en aquesta matèria.

La consellera Judith Salazar recorda que "és el mecanisme que se'hs exigeix internacionalment". "La resposta que es dona és que el tenen en ment i serà una realitat, però volem saber quan i quin tipus de realitat", manifesta.

Salazar critica que els tombessin algunes propostes per destinar més diners a Estadística. Pensa que l'Observatori no pot ser efectiu sense disposar de dades exactes i actualitzades sobre igualtat i violència de gènere. 

Informa: Gerard Gort
Imatge: Desirée Sala

Comparteix:

3.234.143.26