ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El PS retreu als liberals la renúncia a un referèndum sobre l'avortament "a la primera de torn"

www.andorradifusio.ad

La sessió del Consell General ha deixat durs retrets, també de Carles Enseñat, president del grup parlamentari demòcrata, cap al PS. Els ha acusat de viure de l'enfrontament i de la fractura social. Terceravia, per la seva banda, ha afirmat que l'aposta d'Espot és poc concreta i més interessada en el repartiment del poder. Ciutadans Compromesos ressalta la gran coincidència programàtica dels tres socis.

Carles Enseñat ha afirmat que el projecte de Xavier Espot uneix i no viu de la fractura. Tot al contrari del que pensa de Pere López. Ha assegurat que el seu discurs és el propi d'un cap d'oposició i que hi ha odi. "Deixen mentides i males jugades, però l'odi no ens aporta res. L'odi és una qüestió de covards i vostès, em sembla, però potser m'equivoco, en tenen molt", insistia el president del grup demòcrata.

Quelcom que han negat rotundament López i la consellera general Rosa Gili, qui ha criticat el que considera govern de coalició liberal-demòcrata i ha retret als liberals que hagin abandonat la idea de fer un referèndum sobre la despenalització de l'avortament. "Fa molt mal als ulls i a les orelles veure que aquells que pretenien consultar la ciutadania en aquesta qüestió tan important que concerneix drets bàsics hi hagin renunciat a la primera de torn", lamentava la presidenta suplent del grup parlamentari socialdemòcrata.

Per la seva banda, Josep Pintat, president de Terceravia+UL+I, ha dit que les propostes de Xavier Espot eren poc concretes. "Segurament per falta de temps, ja que es deu haver concentrat en els esforços del repartiment dels ministeris del govern", li retreia.

Per a Ciutadans Compromesos, el pacte de govern permet desenvolupar una major part del programa que van defensar. "Quan des del principi de la legislatura veiem satisfetes la major part de les aspiracions que les persones han votat als seus representants al Consell General no podem més que estar satisfets", declarava Carles Naudi d'Areny-Plandolit. El conseller ha volgut ressaltar la gran coincidència programàtica que hi ha entre els tres partits que integraran l'executiu de coalició.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Anna Romagosa/Kevin Ribeiro

Intervencions completes de tots els grups parlamentaris:

Informa: Pere Moliné
Imatges: Anna Romagosa

Comparteix:

3.231.220.225