ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El PS tractarà la pròxima setmana amb els Liberals el possible encaix d'SDP en el pacte

www.andorradifusio.ad

El PS té previst tractar la setmana vinent amb Liberals d'Andorra la possibilitat que Progressistes-SDP pugui integrar-se a l'acord electoral entre ambdues formacions. El candidat del PS, Pere López, afirma que es va optar per no assistir a una reunió de caire preliminar i que fins a saber-ne el contingut no hi pot haver cap posicionament per part de la seva formació.

Pere López assegura que res ha canviat i de moment hi ha un pacte amb Liberals per fer llistes territorials conjuntes, que està força treballat. Que la seva formació estava informada de la trobada entre Liberals i progressistes, que no hi havia cap motiu per oposar-s'hi i que ara estan a l'expectativa. "No vaig ser a la reunió de dijous passat, de caràcter exploratori, fins on coneixem. Per tant, no tinc elements per saber si alguna cosa ha canviat o hi ha alguna novetat a la taula", insisteix el president del PS.

Pactes al marge hi ha punts que els socialdemòcrates tenen ben clars. I dos d'ells s'han tractat aquest dilluns a la tarda en una taula rodona. L'accés a la doble nacionalitat i el vot dels residents a les comunals. Hi ha participat el diputat socialista portuguès Paulo Pisco, que a la vegada és representant dels portuguesos a l'estranger. "Són qüestions de preocupació per als portuguesos, que voldrien participar d'una altra manera, perquè diuen 'paguem, treballem, tenim aquí els nostres fills, però no tenim veu'", recorda Pisco. López, per la seva banda, ha insistit que "és un tema que interessa a andorrans i residents, un canvi de la manera de fer política al país i aportar drets a tots els ciutadans independentment del seu origen".

Pisco ha parlat d'aquestes dues qüestions i de les relacions entre Portugal i Andorra amb el cap de Govern Antoni Martí, amb qui s'ha trobat aquest dilluns al matí.

Informa: David Domingo
Imatges: Guillem Casal

Comparteix:

34.238.190.122