ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El PS veu complicat arribar a un pacte d'estat de salut, després de rebre la proposta del Govern

www.andorradifusio.ad

El cap de Govern i el ministre de Salut han entregat al grup socialdemòcrata la proposta per assolir un pacte d'estat en matèria sanitària. El PS l'estudiarà, però, d'entrada, ho defineixen més com un "pacte de Govern" que d'estat. 

Després de reunir-se amb Xavier Espot i Joan Martínez, els socialdemòcrates consideren que el que voldria l'executiu és que se solidaritzessin amb la seva acció. Han recordat, però, que aquest no és el rol de l'oposició i que el Govern només tindrà el seu suport quan es millori la qualitat del servei per als usuaris.

"De pactes de govern, a nosaltres no ens toca fer-ne. I menys sobre la base d'un document en què es descriuen, únicament, accions que formen part del dia a dia de l'executiu i del Ministeri de Salut. A nosaltres, si ens demanen col·laborar en la redacció d'una llei o en qualsevol modificació legislativa que afecti la sanitat, els hem dit que ens trobaran. Però amb coses que depenen únicament de l'executiu, nosaltres no tenim per què fer cap pacte amb ningú per ara", considera el conseller general Jordi Font.

Segons el PS, el projecte d'un gran pacte d'estat amb totes les formacions no té sentit, perquè el de la Sanitat ja existeix. L'únic pacte d'estat possible diu que és el de l'acord d'associació amb la Unió Europea. "A Europa no hi ha un producte definit. És un país que vol trobar un encaix amb una institució que regula tota una altra serie de països. Llavors aquest país, del qual formem part tota l'oposició i tothom, volem buscar la millor manera de relacionar-nos", diu Font. I afegeix: "hem d'anar a crear una relació. Aquí entenc que hi pot haver un pacte d'estat. Amb l'altre és molt més complicat".

Per al Govern, el document busca trobar les millors solucions per evolucionar el sistema de salut i afrontar reptes com el de la cronicitat d'algunes malalties, l'allargament de l'esperança de vida i l'encariment de les tècniques diagnòstiques. En les properes setmanes també es reunirà amb el grup parlamentari de Terceravia+Unió Laurediana+Independents.

Informa: Laura Massegú
Imatge: Karen Figueiredo-Albert Refart

Comparteix:

3.219.167.194