ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El PS veu desinterès de Demòcrates i qualifica de "tràmit" la trobada amb Espot

www.andorradifusio.ad

Primera jornada de contactes postelectorals, convocats per Demòcrates, amb punts de vista diferents per part de les formacions que hi han pres part. Mantre Liberals assegura que s'ha explorat "de forma incipient" possibilitats per donar estabilitat a la legislatura, el Partit Socialdemòcrata s'ha mostrat sorprès pel que considera una manca d'interès i de porpostes de Demòcrates. Pere López assegura que la seva formació també mantindrà ronda de contactes per a una candidatura a cap de Govern i per a la Sindicatura.

Trobades dels demòcrates aquest dimarts, representats per Xavier Espot i Roser Suñé, amb el PS al matí i amb els liberals a la tarda. Només els socialdemòcrates han fet declaracions posteriors i s'han mostrat sorpresos pel que consideren una manca d'interés del seu interlocutor per buscar punts d'entesa per a l'estabilitat. "Sorpresos per les poques ganes de plantejar qüestions o d'obrir cap via de diàleg", es declarava el president del PS, Pere López.

López ha indicat que només s'ha plantejat la necessitat de dos pactes d'Estat per a Europa i les pensions. Però que no són novetat i són temes ja acordats en l'anterior legislatura sense que s'hi hagi avançat. I ha deixat clar que la seva formació també convocarà els altres partits. Per exposar-los propostes per a la investidura i d'una Sindicatura plural que amb els demòcrates no s'ha concretat i "veure quina predisposició hi ha". "Superat el pur tràmit que ha plantejat DA de la reunió d'aquest matí, pensem que tenim tota la legitimitat", ha afegit López.

Els liberals han assistit a la reunió amb els quatre consellers electes. I a través d'un comunicat, han explicat que en la trobada s'ha coincidit en la necessitat d'arribar a pactes d'Estat en qüestions cabdals com l'acord d'associació amb la Unió Europea i les pensions. També han explicat que en breu es reuniran amb els socialdemòcrates per conèixer el seu full de ruta per a la investidura.

També a través d'un comunicat, Demòcrates ha expressat la voluntat de fer una segona ronda de trobades.

Informa: David Domingo
Imatges: M. Paixà-A. Refart-F. Montero 

Comparteix: