ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El PS vol que els dividends dels organismes d'inversió col·lectiva tributin per IRPF

www.andorradifusio.ad

El PS vol que els rendiments i les plusvàlues dels organismes d'inversió col·lectiva tributin. I així ho defensarà amb reserves d'esmena dijous quan es voti la modificació de l'impost de societats. Els socialdemòcrates proposen que les persones que se'n beneficien paguin per IRPF. També intentaran que la desaparició dels règims especials, que permetien a les empreses pagar menys impostos, sigui més progressiva.

El Consell General votarà dijous la modificació de l'impost de societats. El PS aprofitarà el debat per plantejar que els organismes d'inversió col·lectiva, que a dia d'avui no paguen impostos, aportin algun ingrés a l'estat.

Proposen que les persones que inverteixen en aquest tipus de societats paguin per IRPF pels rendiments o les plusvàlues que aconsegueixin. El president suplent del grup mixt i conseller del PS, Pere López, assegura que "no podem compartir de cap manera que les persones beneficiàries no tributin res al llarg de tot el procediment" perquè ho considera "un tracte de favor". Creu que "representa una pèrdua de diners públics pel conjunt de l'estat".

La modificació de la llei de societats derogarà tres règims especials que permetien a les empreses pagar menys impostos. Un canvi que es fa per complir les demandes de l'OCDE. En aquest sentit, el PS també ha presentat reserves d'esmena perquè les derogacions no afectin les operacions fetes en la segona meitat del 2017, sinó les que s'han fet a partir del 2018. El conseller del PS Gerard Alís alerta que "hi ha hagut inversors que han optat per Andorra pe beneficiar-se d'aquests règims i si tallem això d'un dia per l'altre pot suposar risc, desconfiança i manca de seguretat jurídica en la nostra plaça".

En aquest sentit, volen que la desaparició completat d'aquests règims sigui el 2021 en comptes del 2020.

Informa: Andrés González-Nandín
Imatge: Enric Fernández

Comparteix: