ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El PS vol que l'ex-president de Nova Democràcia Joaquim Miró sigui a la llista de la capital

www.andorradifusio.ad

Pere López ha confirmat que han demanat a l'empresari i ex-president de Nova Democràcia Joaquim Miró que encapçali la llista PS-Liberals a Andorra la Vella. També ha comentat que no descarten fer una candidatura territorial pròpia a la Massana. Si arriben al poder una de les mesures estrella seria la creació d'una borsa d'habitatges buits gestionada pel Govern.

En entrevista al programa "La rèplica" d'Andorra Televisió, el candidat a cap de Govern del PS, Pere López, ha explicat que aquest dissabte celebren un comitè directiu on tenen previst validar la llista nacional amb la qual concorren a les eleccions i les candidatures territorials.

També ha assegurat que han demanat a Joaquim Miró, que va estar en política als anys 90, que estigui en la candidatura territorial conjunta amb els liberals a la capital. "És una possibilitat per a Andorra la Vella, una opció que està sobre la taula i veurem si al final es concreta. Si és així, seria un molt bon candidat per al partit socialdemòcrata, però que també dissabte s'haurà d'acabar de validar", insistia.

Per ara volen presentar candidatures amb els liberals a la capital, Encamp, Escaldes, Sant Julià i Canillo. A la Massana no tanquen la porta a anar amb els liberals, però si això no fos possible podrien presentar llista pròpia.

Per altra banda, ha assegurat que si governen crearan una borsa d'habitatges buits. "Una proposta normal, d'èxit a altres indrets, és la creació d'una societat pública, amb titularitat del Govern, per la gestió d'habitatges buits", explica. López ha reconegut que "és evident que és intervencionisme, però la siutació actual ho demana. Aquí és on hi ha la diferència entre Demòcrates per Andorra i nosaltres".

Finalment ha recalcat que bona part de DA s'escuda en el Coprincipat per no reconèixer que estan en contra, per creences, de despenalitzar l'avortament però que tard o d'hora s'haurà de plantejar aquesta qüestió.

 

Torna a veure l'entrevista completa de Gemma Rial a Pere López, a La Rèplica d'Andorra Televisió:

Informa: Pere Moliné
Imatges: Albert Refart / Robert Querol

Comparteix: