ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El PS vol que l'Institut de l'habitatge només actuï com a òrgan assessor i els pisos d'ús social siguin exclusivament públics

www.andorradifusio.ad

El grup parlamentari socialdemòcrata ha presentat 29 esmenes al projecte de llei de creació de l'Institut de l'habitatge, una a la totalitat. Els socialdemòcrates proposen convertir l'ens en un òrgan que únicament assessori les administracions. També tornen a insistir en la creació del registre de contractes de lloguer i plantegen l'eliminació del fons publico-privat, perquè els habitatges d'ús social i a un preu assequible que s'impulsin siguin només de titularitat pública.

Convertir el futur Institut de l'habitatge en un observatori que esdevingui un òrgan tècnic professional únicament amb funcions d'assessorament. Amb aquest principal objectiu el grup socialdemòcrata ha presentat una esmena a la totalitat i 28 de parcials al projecte de llei de creació de l'ens.

Com ja han explicat en reiterades ocasions, la idea és modificar les seves competències, perquè el ministeri actuï de manera directa. Tal com han proposat en anteriors debats al Consell General, veuen necessari la creació d'un registre de contractes de lloguer, ja que consideren que seria una eina molt útil per a les administracions. El conseller Roger Padreny explica que el que buscaven amb la proposta era "que el registre fos efectiu des de la publicació de la llei de mesures urgents i,  per tant, a hores d'ara, per poder recollir dades i fer polítiques d'habitatge fidedignes a la realitat i necessitats del nostre país".

Els socialdemòcrates també continuen apostant per l'habitatge d'ús social i a un preu assequible amb titularitat exclusivament pública. És per aquest motiu que refusen la creació del fons publico-privat proposat des de l'executiu. El conseller Carles Sànchez argumenta que "l'habitatge obeeix al mandat constitucional del dret a l'habitatge i l'Estat ha de possibilitar-lo, no a través d'obrir negocis o oferint incentius a privats".

Les esmenes parcials també inclouen la creació d'un índex de preus de referència, tenint en compte les característiques de l'immoble i la zona en la qual es troba, a més de la creació d'una borsa d'habitatges.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Jordi-SeabraArxiu RTVA

Comparteix: