ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El PS vol limitar els debats electorals als mitjans públics als partits amb representació al Consell General

www.andorradifusio.ad

El PS proposa que els debats electorals dels mitjans públics es limitin als partits amb representació parlamentària. Han presentat una esmena en aquest sentit durant els treballs dels grups parlamentaris per modificar la llei electoral i del referèndum. En tot cas puntualitzen que l'esmena no té la voluntat de ser definitiva i estan oberts al consens.

Fa dies que els grups del Consell General treballen en la modificació de la llei electoral i del referèndum, actualment en període d'anàlisi d'esmenes.

El PS ha presentat un canvi referent als debats electorals als mitjans públics. Vol que es limitin als partits que ja disposin de representació parlamentària, pels resultats dels comicis anteriors, però només en el cas dels debats d'eleccions generals.

Per tant, els partits sense representació parlamentària prèvia en quedarien exclosos.

La consellera general del PS, Judith Salazar, ha explicat que es vol introduïr "que hi hagi formats de debat lligats a la participació". No obstant això, ha remarcat que "això no significa que els directors dels mitjans de comunicació pública puguin dissenyar altres formats".

En qualsevol cas, es mostren oberts a consensuar modificacions. Per contra, són contraris ha augmentar el nombre d'avals per presentar candidatures, ja que no forma part de cap de les esmenes que s'han presentat i perquè consideren que podria limitar la participació d'opcions polítiques.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Arxiu RTVA

Comparteix:

34.239.150.57