ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El PS vol saber qui va ser l'ordenant de l'informe sobre l'avortament i el Coprincipat

La consellera general socialdemòcrata i presidenta suplent

La consellera general socialdemòcrata i presidenta suplent del grup parlamentari socialdemòcrata, Judith Salazar, ha entrat aquest dijous a Sindicatura una nova demanda d'informació relacionada amb l'informe sobre la interrupció voluntària de l'embaràs i el Coprincipat.

Aquesta, afirma, "és complementària a les dues preguntes que vam fer amb resposta oral relativa al procediment d'adjudicació i licitació d'aquest informe".

Salazar ha demanat la identificació de l'ordenant del pagament de dit document i es pretén rebre la còpia de l'informe d'intervenció respecte al seu pagament i la còpia de tota la documentació que acrediti que es va complir l'article 31 de la Llei de Finances Públiques. "Volem saber que hi ha hagut un compliment pel que fa a l'adjudicació i licitació d'aquest encàrrec seguint les disposicions de la Llei de finances públiques".

D'altra banda, el president socialdemòcrata, Pere López, ha entrat una bateria de preguntes sobre la compra de Vall Banc per part de Crèdit Andorrà. López pregunta a l'executiu si és cert que l'AREB ha fixat una garantia de 5,5 milions d'euros durant tres anys "per compensar possibles plets judicials a Crèdit Andorrà per la compra de Vall Banc" i precisa que si la resposta és afirmativa vol saber si l'executiu considera "adequada i justificada la dedicació de recursos públics per afavorir una operació entre dues entitats privades".

Pere López afirma que si el Govern estima que és adequada aquesta actuació si s'ha d'entendre que "dedicarà recursos públics per afavorir altres potencials operacions de reestructuració del sistema bancari andorrà?" i assenyala si s'ha plantejat aquesta possibilitat en el cas de la compra de BancSabadell Andorra per part de MoraBanc. El parlamentari del PS demana si "un cop establert aquest precedent" es pot considerar que el Govern "també estarà predisposat a dedicar recursos públics per afavorir operacions de compravenda d'empreses andorranes, encara que no pertanyin al sector financer?".

López vol conèixer els criteris que s'han seguit per fixar la garantia de 5,5 milions i si en el cas que siguin insuficients si el Govern "aprovarà nous ajuts a Crèdit Andorrà per fer front a aquestes responsabilitats". El president del grup parlamentari socialdemòcrata demana a més si s'ha tingut en compte que fixar aquesta garantia "pot afectar negativament el procés de negociació de l'acord d'associació amb la UE, tenint en compte que en aquesta estan prohibides les ajudes públiques a la banca, excepte que siguin necessàries per evitar una pertorbació econòmica greu en un Estat".

Informa: Redacció

Comparteix: