ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El PS vol recuperar la figura del funcionari

www.andorradifusio.ad

Ja ho van dir quan es va aprovar la llei, els socialdemòcrates no volen l'actual llei de la funció pública i la volen canviar. A les preguntes dels sindicats de l'ensenyament públic i de l'administració general, els socialdemòcrates diuen que la reprendran i la renegociaran comptant amb les les seves aportacions. A més volen recuperar la figura del funcionari perquè entenen que així es potenciarà la independència del treballador.

Derogar la llei de la funció pública, renegociar-la amb els sindicats mitjançant un conveni col·lectiu són algunes de les propostes dels socialdemòcrates pel sector públic. També aposten per reprendre la figura del funcionari.

Consideren que la figura del treballador públic ha de ser la de funcionari. Així responen a alguna de les preguntes que els sindicats de l'ensenyament i el de l'administració general van fer arribar a les diferents formacions que concorren en aquests comicis.

Els socialdemòcrates defensen que els treballadors de la funció pública han de ser funcionaris per garantir la seva objectivitat i donar els mateixos drets a tota la ciutadania a l'hora de ser atesos. A més, la candidata Susanna Vela, creu que cal defensar el valor d'aquests treballadors

Els de Pere López també volen derogar l'actual llei de la funció pública. Consideren que no és l'adequada i la volen refer. Però per això volen comptar amb els agents directament implicats representats pels sindicats.

Defensen la negociació mitjançant el conveni col·lectiu. Volen reprendre els 33 punts als quals van arribar sindicats i el govern socialdemòcrata la legislatura 2009-2011 i negociar-los per tenir una llei més adaptada i positiva tant pels treballadors públics com per la ciutadania.

Informa: Anna Pifarré
Imatge: Cristina Jubete

Comparteix: