ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El PS vol recuperar la figura del funcionari i derogar la llei de la funció pública

www.andorradifusio.ad

Ja ho van dir quan es va aprovar la llei, els socialdemòcrates no volen l'actual llei de la funció pública i la volen canviar. A les preguntes dels sindicats de l'ensenyament públic i de l'administració general, els socialdemòcrates diuen que la reprendran i la renegociaran comptant amb les les seves aportacions. A més volen recuperar la figura del funcionari perquè entenen que així es potenciarà la independència del treballador.

Derogar la llei de la funció pública, renegociar-la amb els sindicats mitjançant un conveni col·lectiu són algunes de les propostes dels socialdemòcrates pel sector públic. També aposten per reprendre la figura del funcionari.

La reforma de la llei de la funció pública és una de les prioritats dels socialdemòcrates. Els de Pere López consideren que no és l'adequada i la volen refer. Una llei que es redactarà comptant amb els agents directament implicats representats pels sindicats.

Defensen la negociació mitjançant el conveni col·lectiu. Volen reprendre els 33 acords als quals van arribar sindicats i el govern socialdemòcrata la legislatura 2009-2011 i negociar-los per tenir una llei més adaptada i positiva tant pels treballadors públics com per la ciutadania. "El que volem defensar per sobre de tot és una revisió d'aquestes lleis perquè entenem que han estat absolutament unilaterals i el que volemn explicar al funcionari és que optem per una altra manera de fer política diferent de la que s'ha fet fins ara", explica la candidata Judith Salazar.

A més defensen que la figura del treballador públic ha de ser la de funcionari. Així responen a alguna de les preguntes que els sindicats de l'ensenyament i el de l'administració general van fer arribar a les diferents formacions que concorren en aquests comicis. Els socialdemòcrates defensen que els treballadors de la funció pública han de ser funcionaris per garantir la seva objectivitat i donar els mateixos drets a tota la ciutadania a l'hora de ser atesos. A més diuen que cal defensar el valor d'aquests treballadors ja que pensen que la seva imatge ha quedat molt malmesa els darrers anys.  

Informa: Anna Pifarré
Imatge: Cristina Jubete

Comparteix: