ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els psicòlegs reivindiquen el seu paper en el sistema sanitari davant una pandèmia que n'ha evidenciat la importància

www.andorradifusio.ad

El Col·legi de Psicòlegs reivindica la necessitat que el servei quedi cobert per la CASS. El president de l'entitat, Òscar Fernàndez ha insistit aquest dilluns al matí, al programa d'RNA "Ara i Aquí", que la pandèmia del coronavirus ha ajudat a evidenciar aquesta mancança.

La pandèmia de la Covid-19 ha comportat que el Col·legi de Psicòlegs cregui més fermament en la seva feina dins l'àmbit sanitari de la salut mental i per això reivindica més que mai la cobertura per part de la CASS del servei.

Defensa que són igual de necessaris, a l'hora d'elaborar el pla de salut mental, el SAAS i el ministeri de Salut.

Actualment, s'estan vivint les conseqüències de la pandèmia i del confinament, que ha incrementat la pressió psicològica. Fernàndez recorda que "fa més de 20 anys que el Col·legi de Psicòlegs reclama la incorporació del psicòleg com a professional en l'àmbit sanitari i ens trobem en el punt de decidir de quina manera s'incorpora".

Creu que la incorporació del col·legi al pla de salut mental farà que es comparteixin responsabilitats, es millori la situació i, sobretot, es converteixi en un benefici per a la població.

Des del colegi es mostren preocupats per la intrusió en la psicologia per part de professionals no titulats, és per això que promouran una campanya en contra.

Informa: Anna Mata

Comparteix:

3.215.77.193