ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Les psicòlogues del SAAS avisen que els nens amb autisme poden patir més conductes repetitives en el confinament

www.andorradifusio.ad

En el Dia mundial de l'autisme hem parlat amb l'equip de psicòlegs infantojuvenils del servei de Salut Mental de l'hospital. Els infants amb trastorns de l'espectre autista no sóc els únics casos que atenen. Així treballen durant el confinament.

La Sílvia Pascal és una de les psicòlogues infantojuvenils del servei de Salut Mental que tot i seguir el confinament no ha deixat de treballar des de casa fent el seguiment dels pacients per telèfon, amb videotrucades i enviant recursos i pautes per a les famílies.

Recomana seguir uns horaris, deixar espai perquè els nens expressin les seves emocions i practicar tècniques de relaxació adaptades als nens. En el cas concret dels infants amb trastorns de l'espectre autista avisa que potser que hi hagi més conductes repetitives del que és habitual.

Pascal explica que fer activitats sensorials, com ara manuals o manipulatives, pot ajudar a calmar les seves necessitats, així com "deixar uns espais al dia en que puguin fer aquestes conductes repetitives de manera controlada".

En canvi, assegura que "amb aquestes mesures no és suficient, ja que pateixen moltes alteracions conductuals" i assenyala que "fer alguna sortida, amb totes les mesures necessàries perquè no es contagïin, pot ser un gran ajut".

Portar-ho millor o pitjor pot dependre de moltes coses. La psicòloga indica que "canvia molt entre els pares que poden estar al 100% amb ells i els que han de combinar el teletreball i no poden tenir la mateixa paciència". En aquest sentit afegeix que també varia entre els pares que tenen la família sana i els que tenen algun familiar amb la malaltia, ja que "és una font d'angoixa, tant per als pares com per als nens".

Finalment la situació també és molt diferent segons l'habitatge. Diu que no és el mateix viure en una casa amb jardí que en un pis petit i sense llum.

Informa: Ester Pons

Comparteix:

3.80.160.29