ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Tot a punt a les botigues de material d'esquí, que noten la inflació i els retards en el subministrament

www.andorradifusio.ad

A les portes de l'inici de la temporada d'esquí, els comerços de lloguer i venda de material ja ho tenen tot a punt. Enguany, però, han hagut de ser més previsors demanant material i tenen menys ofertes que altres temporades. Els productes tarden més a arribar i, fins i tot, en alguns casos s'han encarit.

A finals de l'última temporada d'esquí trobar certs productes va ser impossible. Es va tornar a pistes i, malgrat que les botigues encara no havien recuperat tot l'estoc per la pandèmia, van vendre molt. Enguany, han estat molt previsores.

El responsable de màrqueting Pic Negre, Alex Godayol afirma que s'han hagut de preparar amb molta anticipació perquè han passat de terminis de 5 mesos a un any.

El treballador d'Espunyes, Xavi Grau destaca que els hi han arribat "entre un 80 i un 85% d'aquest estoc, però hi ha carències en tot tipus de material".

Des de botes i esquís fins a accessoris. Ja ho van notar a l'estiu, amb productes com les bicicletes. Els proveïdors també els van avisar d'una pujada de preus: "D'un 10% i amb previsió d'encariment per a l'any vinent d'un 20% més", detalla Grau. 

Afirmen que els han intentat mantenir però també avancen que el que costarà trobar aquesta temporada seran les ofertes

Així ho afirma Godayol: "Durant la temporada passada vam vendre gran part del nostre equip i aquest any comencem temporada amb poques unitats d'equips de l'any passat. Evidentment, tenim clients que venen buscant material de temporades anteriors i disposem d'una petita gamma d'aquesta tipologia, però sobretot tenim material nou preparat per a ells".

Grau detalla que "sempre pot quedar alguna cosa: botes, esquís, etc., però és un any en què qui vulgui comprar material serà de la temporada 2022-2023".

Ara només caldrà escollir i esperar que arribi, per fi, la neu a les pistes.

Informa: Judith Sáez 
Imatges: Eric Escabias - Andreij Cristancho
Locució: Laura Massegú

Comparteix: