ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La qualitat educativa i la sostenibilitat, principals compromisos de l'AQUA

www.andorradifusio.ad

L´Agència de Qualitat de l´Ensenyament Superior consolida el seu compromís amb l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior, amb dos projectes que connecten la qualitat de l´ensenyament superior amb els objectius de desenvolupament sostenible. El primer s´encetarà a l´octubre amb dos fòrums per avaluar i determinar els indicadors de qualitat.

L'organisme treballa en el marc comú que estableix l'Espai Europeu. L'objectiu principal és millorar la qualitat de l'ensenyament superior, tenint en compte els reptes de l'actualitat, com el compromís amb la sostenibilitat.

Ferran Costa, president del Comitè Director de l'AQUA ha explicat que "el que fem és treballar conjuntament plegats perquè hi ha directrius que s'estableixen per a totes aquestes agències per a fomentar valors relacionats amb la sostenibilitat"

Per aquest motiu, l'agència ha encarregat un estudi a la Universitat Autònoma de Barcelona per establir accions que tinguin en compte els estàndards de qualitat educativa i que compleixin els objectius de desenvolupament sostenible.

Per donar continuïtat al projecte a partir de l'octubre se celebraran dos fòrums un a Andorra i l'altre a l'Aragó, amb experts de l'àmbit de l'educació i la sostenibilitat.

Per la seva banda, Marta Fonolleda, directora de l'AQUA ha remarcat que l'objectiu és "entre tots buscar quins són els compromisos que volem per a la nostra universitat".

Un procès que hauria d'estar liderat per un grup d'experts que " s'encarregaran de fer unes dinàmiques, unes conferències i un període de formació i posteriorment redactaran les conclusions"

La previsió és poder aplicar les mesures de qualitat tant a la Universitat d'Andorra com a la Universitat Oberta de la Salle a partir del curs 2019-2020.

Informa: Hèctor Romance
Imatges: Sergi Linares

Comparteix: