ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El quart d'Ordino espera que la venda de l'hotel Casamanya es desbloquegi després de l'estiu

www.andorradifusio.ad

El futur de l'antic hotel Casamanya podria desbloquejar-se a partir de setembre. Aquesta és, almenys, l'esperança que té el quart d'Ordino, que aposta per vendre l'immoble a l'Associació Montessori, que vol instal·lar-hi un nou centre educatiu. Per poder fer-ho, però, cal dur a terme modificacions legislatives, que vol analitzar amb el ministeri de Cultura, ja que es tracta d'un bé inventariat de titularitat pública.

El quart d'Ordino espera donar amb urgència una funcionalitat a l'antic hotel Casamanya pel deteriorament de l'edifici, que roman tancat des del 2003. La seva voluntat continua sent vendre l'immoble a l'Associació Montessori, que proposa la instal·lació d'un centre educatiu.

En tractar-se d'un bé inventariat de titularitat pública, però, cal aplicar modificacions legislatives per poder efectuar la venda a una entitat privada, que, a més, s'hauria de fer a través d'una subhasta pública.

Segons ha explicat la primera llevadora del quart, Mònica Coste, resten a l'espera de mantenir una segona reunió amb la ministra de Cultura, que continua analitzant les diferents opcions per trobar-hi una solució. Coste ha indicat que, mentrestant, no tanquen la porta a qualsevol altra proposta, com ara, la d'ubicar-hi una residència per a gent gran, que s'estudiaran amb assessorament jurídic. A hores d'ara el quart descarta instal·lar-hi una residència per als investigadors de Grifols o un supermercat, per la falta de concreció dels projectes.

Per la seva banda, l'Associació Montessori, que ja disposa d'inversors per comprar l'immoble, també espera els canvis que pugui haver-hi a partir de setembre. Mentre, però, l'entitat ha analitzat altres emplaçaments, com ara, Sant Julià de Lòria.

Informa: Oliver Jaén
Imatges: Arxiu RTVA

Comparteix: