ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Quatre autocars surten cap a Barcelona per repatriar temporers argentins

www.andorradifusio.ad

Després de diverses pròrrogues, el Govern allarga fins al 31 de maig les autoritzacions d'immigració temporals de les persones que tenen problemes per tornar al seu país d'origen a causa de la crisi sanitària. L'executiu ressalta que treballa en coordinació amb els altres països per agilitar les repatriacions. Precisament aquest dimecres quatre autocars han portat 75 temporers a Barcelona des d'on al vespre s'ha enlairat un vol amb destí a l'Argentina.

Un dels temporers, Ramiro Verussa, comenta que "d'un moment a l'altre ens van dir que ja no treballàvem més". Des d'aleshores, assenyala, han intentat tornar a l'Argentina. "Era molt díficil, però ho hem aconseguit", indica.

D'altra banda, afirma que no han patit massa complicacions. "A la casa on estàvem ens van oferir no pagar el mes d'abril ni el de maig; i l'empresa es va portar bastant bé amb nosaltres en oferir-nos la meitat del vol", destaca.

Altre temporer, Sebastián Tosa, comenta que "estic molt content, ha rribat l'hora de tornar a casa" i agraeix "tota l'ajuda". 

Per la seva part, Teresa Pedezert, també ha volgut agraïr tota l'ajuda que han rebut per part de Govern pel que fa a alimentació i habitatge, encara que considera que la situació era "angustiant".

En aquest sentit, la Sharina Silva, afegeix que "hem viscut experiències que mai havíem pensat que viuríem, i el fet de no saber què va a passar el proper dia fa que ho hagi viscut amb una mescla d'ansietat i por". No obstant, destaca que per a ella ha estat "una experiència de creixement".

La Teresa i la Sharina van arribar a Andorra al desembre per treballar de temporada, però no van aconseguir feina.

Tenien el vol de tornada al març, però fins no han pogut fer l'equipatge per marxar aquest dimecres.

El trajecte a Barcelona per després agafar un vol cap a l'Argentina l'han fet quatre autocars, dos de la companyia Andbus i dos d'Autocars Nadal-Grup Julià, que han recollit una setantena de temporers des de diferents punts del país.

Encara, però, són molts els que es troben atrapats al Principat i que es queixen de l'elevat preu dels vols i de la manca de resposta de les autoritats argentines.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Txema Galilea

Comparteix:

3.234.143.26