ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Quatre morts en accidents de trànsit en els darrers dos anys

www.andorradifusio.ad

Dues persones van morir en accidents de trànsit durant el 2021, la mateixa xifra que al 2020. Pel que fa als ferits greus, l'any passat n'hi va haver 288, una dada lleugerament més gran que el 2020, període en què hi va haver dos mesos i escaig de confinament. Així ho reflecteix el Pla Nacional de la Seguretat Viària que contempla accions per pal·liar aquesta situació fins al 2030.

Entre el 2019 i el 2022 hi ha hagut cada any dues víctimes mortals en accidents de trànsit. Una xifra que contrasta amb la del 2018 en què van morir 6 persones en sinistres relacionats amb la circulació. En total, per aquest motiu, el 2021 van resultar ferides 288 persones, són una vintena més que el 2020. De les persones hospitalitzades, 36 van ser greus, una xifra lleugerament superior a l'any anterior. 

Aquest comportament negatiu s'agreuja si tenim en compte que amb motiu de la pandèmia la circulació de vehicles per les vies ha estat més restringida. Són dades del Pla Nacional de la Seguretat Viària, que afegeix que posarà en marxa diverses accions destinades a incrementar la seguretat viària. L'objectiu d'aquesta iniciativa és que el 2030 s'hagin reduït a la meitat les dades actuals. 

Informa: Pere Moliné

Comparteix: