ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Quatre nous positius per COVID-19

www.andorradifusio.ad

Quatre nous positius per la Covid-19, un cop han arribat els resultats de les analítiques. Ara ja són cinc els casos actius a Andorra: la dona de 87 anys que va donar positiu aquesta setmana i que evoluciona favorablement, el seu fill i filla, una infermera del SAAS i un turista madrileny que va venir amb un grup de 44 persones més. A aquests s'haurien de sumar el gendre de la dona de 87 anys, els resultats del qual no són concloents, però sobre qui s'apliquen les mateixes mesures. Recordem que el primer cas al país ja va ser donat d'alta. Un centenar de persones estan aïllades i en observació.

Es confirmen nous casos de l'entorn de la dona de 87 anys que va ser infectada pel COVID-19, d'aquesta manera pugen els infectats a sis casos diagnosticats (cinc dels quals, actius i en tractament).

També hi ha catorze contactes més de personal del SAAS i personal de l'estació d'esquí de Grandvalira al sector del Pas de la Casa arran del cas del turista de Madrid que després de patir un infart va ser diagnosticat de COVID-19 un cop ja a l'hospital de Sant Pau a Barcelona.

L'executiu ha anunciat que el protocol per a les persones amb símptomes serà trucar al metge de capçalera si són lleus i al 116, si hi ha problemes respiratoris o febre alta. La gravetat del cas derivarà en el seu ingrés, però si la malaltia es desenvolupa com una grip es quedaran al seu domicili per no saturar l'hospital i el sistema sanitari.

Així, el ministre de Salut, Joan Martínez, ha destacat que "més del 80% de la població que tingui la infecció la passarà com una grip lleu i ens hem de dedicar al 20% que tindran més problemes".

Mesures per evitar l'arribada de visitants estrangers per fer compres

L'actitud d'alguns comerciants ha provocat un nou decret que limita la venda de tabac d'un cartró diària per persona resident al Principat i dia. L'objectiu de la nova normativa evitar l'afluència innecessària de turistes com estava passant al Pas de la Casa.

La mobilitat estarà garantida, ha recordat Jover, però en els casos imprescindibles i de necessitat. "Crec que és de rebut entendre que amb la situació del país veí i nosaltres, la mobilitat s'ha de limitar als casos que siguin necessaris".

Martínez ha afegit que personal del SAAS li ha tramés l'emoció que van sentir anit per l'aplaudiment solidari dels ciutadans.

 

Torna a veure la roda de premsa completa del 15 de març al migdia sobre la situació del coronavirus:

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: F. Montero - A. Aymamí

 

Comparteix: