ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El raonador denuncia pujades abusives de lloguers abans de l'entrada en vigor de les mesures del Govern

www.andorradifusio.ad

El raonador del ciutadà continua detectant abusos en els lloguers. Ho ha dit després de la tercera reunió de la comissió d'Habitatge, tot incidint que mentre no entra en vigor la pròrroga dels contractes impulsada pel Govern hi ha arrendadors que intenten apujar preus o rescindir contractes.

Amb l'aprovació dels pressupostos al Consell entrarà en vigor la pròrroga dels contractes de lloguer que ha promogut l'executiu. Marc Vila segueix rebent queixes per abusos i ara, intentant aprofitar aquest període d'incertesa, es busca apujar preus o rescindir contractes, com denuncia el raonador del ciutadà, Marc Vila, qui explica que "s'està produint un petit moviment d'alguns llogaters que reben cartes i mostres d'intencions de pujades (de preu)".

D'aquestes situacions també n'han opinat des del Govern i el sector immobiliari. "Les persones que es vegin perjudicades tenen l'ampara de les institucions públiques i poden anar perfectament a l'administració de justícia a reclamar un exhauriment abans de termini. Aquesta mesura no té per què alterar el que ja estableixen els contractes, que és un termini cert i clar de venciment", assegura el ministre Xavier Espot. El president del Col·legi d'Agents i Gestors Immobiliaris, Jordi Galobardas, per la seva banda ha manifestat estar "en contra dels abusos", tot i no tenir "cap denúncia sobre algun dels col·legiats nostres que hagi col·laborat o incitat perquè hi hagi abusos".

En la reunió d'aquest dimarts s'han seguit recopilant dades per dibuixar un escenari el més fiable possible de la realitat de l'habitatge. De moment s'espera un estudi definitiu d'Estadística, la informació dels comuns sobre l'impost dels lloguers i un informe de l'Agia. També hi ha hagut la presència d'experts de l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona, que han parlat de les actuacions a la seva àrea, com l'impuls d'habitatges socials o la definició d'un índex de preus de referència.

Informa: David Domingo
Imatges: Fernando Montero

Comparteix: