El raonador recela de la nova excepció en la pròrroga dels lloguers i demana un control previ

www.andorradifusio.ad

El raonador del ciutadà estarà atent a com es presenta la nova excepció inclosa en el projecte de llei que prorroga els contractes de lloguer d'immobles. Intueix que podria servir d'excusa perquè els propietaris puguin recuperar el pis abans que finalitzi el contracte. Amb tot, Marc Vila assenyala que les queixes sobre la qüestió han disminuït per la congelació dels lloguers inclosa en la llei de mesures urgents. 

La qüestió de l'habitatge continua sent un dels temes que preocupa la societat. I així ho certifica el raonador del ciutadà, Marc Vila, després que el seu despatx continuï rebent queixes sobre aquesta qüestió.

Tot i així, ha assegurat que després de la congelació en el preu dels lloguers les consultes han baixat i només arriben entre 3 o 4 a la setmana.  Defensa la continuïtat de la mesura perquè "ha rebaixat l'angoixa i el patiment de moltes famílies" i creu que ha de seguir vigent "mentre el mercat estigui tal com està i fins que la resta de mesures no facin el seu efecte".

Vila considera que "la intervenció en l'habitatge ha vingut per quedar-se i hi ha d'haver una política pública que se n'ocupi perquè és un dret". 

Ha recalcat, però, que un dels punts que li preocupen del projecte de llei que prorroga els contractes que vencin el 2022 és la nova excepció que s'ha introduït, que fa referència que es podrà recuperar l'immoble sempre que s'hagin de fer obres que afectin la salubritat, la seguretat i la higiene. Demana que s'especifiqui què s'entèn per necessitat higiènica o de seguretat. Té dubtes de "com s'ha de redactar" i demana "un procés previ de control abans que el llogater es vegi forçat a marxar".

Pròximament, el raonador del ciutadà presentarà l'informe anual al Consell General que acostarà dades referents a l'habitatge. 

Entrevista completa al raonador del ciutadà a Els matins de la Nacional:

 

Informa: Montse Grau 

Comparteix:

Una escultura en homenatge a l'esforç dels sanitaris durant la pandèmia de la Covid-19 L'ocupació dels festius de setembre fa preveure un molt bon pont del Pilar