ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Rascagneres reitera que la CASS no ha pagat avortaments fora del país

www.andorradifusio.ad

En la seva darrera compareixença com a president del consell d'administració de la CASS, Jean-Michel Rascagneres ha reiterat que no s'ha pagat de forma conscient cap avortament a l'estranger perquè no entra dins la nomenclatura, en contra de les afirmacions de la magistrada Canòlic Mingorance a l'ONU. La CASS ha explicat que el fons de reserva de jubilació han augmentat 91,6 milions d'euros fins al 30 de setembre.

Rascagneres ha estat rotund a l'hora d'assegurar que la CASS no ha abonat cap interrupció voluntària de l'embaràs fora del país. No entra dins la nomenclatura i ni tan sols n'han tingut cap indici, perquè si hagués estat el cas, haurien actuat.

Així s'ha expressat després de la polèmica generada després de les declaracions davant l'ONU de la magistrada Canòlic Mingorance. Sense posar en dutbte les informacions que pugui tenir Mingorance, l'encara president del consell d'administració s'ha mostrat taxatiu.

Rascagneres s'ha mostrat dolgut pel comunicat crític del Col·legi de Metges de divendres passat i ha afirmat que la CASS en cap moment posava en dubte la bona pràctica dels metges del país i dels de fora, atès que hi ha una relació de confiança amb el prestador.

D'altra banda, la CASS ha aprofitat per fer balanç dels resultats del fons de reserva de jubilació provisionals, que se salden, el 30 de setembre, amb una rendibilitat de 91,6 milions d'euros més respecte el desembre del 2018. En total, hi ha 1.364 milions a la cartera d'inversions. La CASS defensa que calen mesures urgents per garantir la sostenibilitat de les pensions a més llarg termini i que seria oportú un pacte d'estat.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Albert Refart

   

Comparteix:

3.231.220.225