ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Rècord de visitants al Museu Fàbrica Reig amb un augment del 22%

El Museu Fàbrica Reig ha batut el rècord de visitan

El Museu Fàbrica Reig ha batut el rècord de visitants l'última any amb un augment del 22%. Han vingut gent de 42 nacionalitats. Els que més l'han visitat són els espanyols, amb més de la meitat del global; els que menys, els andorrans amb un 12%.

El museu ha superat els 21.600 visitants quan el 2018 van ser uns 4.000 menys. El 60% ha passat per l’exposició permanent dedicada al tabac, xifra que representa un increment del 9% respecte de l’any anterior.

Pràcticament en la seva totalitat han entrat a les exposicions temporals. Enguany se n'han organitzat quatre: Som biodiversitat, Herois i superherois, Retrospectiva Robert Capa i Fotografia científica.

Segons han explicat des del Museu Fàbrica Reig el tipus de visitants ha estat molt similar als del 2018: el 49% eren particulars i famílies, el 40% grups i l'11% escolars.

Pel que fa a les nacionalitats, n'hi ha hagut de 42 països, entre els quals els espanyols han suposat més de la meitat, els francesos una quarta part i els nacionals un 12%.

Les xifres suposen un rècord tant pel que fa a les exposicions temporals com a la permanent. A més, des de la instal·lació laurediana destaquen el fet que el 96% dels visitants hagi assistit a alguna de les quatre temporals del 2019.

No han estat les úniques propostes del museu, que enguany ha canviat de nom a Fàbrica Reig per, precisament, respondre a les diverses activitats, tallers o visites guiades que organitzen ara. La memòria recull, a més, la participació a les diferents jornades de portes obertes, com el Dia Internacional dels Museus (DIM), Les Nits d’Estiu, les Jornades Europees de Patrimoni, el Mercat Medieval, el Dia Mundial del Turisme i les jornades Capalauredianes.

Informa: Rosa Alberch

Comparteix:

35.172.233.2