ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El recorregut de Verdaguer pel Pirineu protagonitza el Cicle de cinema de muntanya i viatges

www.andorradifusio.ad

"Maleïda" d'Albert Naudí ha estat la proposta que han pogut veure els assistents al Cicle de cinema de muntanya i viatges. Un recorregut per l'experiència viscuda per Jacint Verdaguer fa cent trenta anys en el seu recorregut pel Pirineu.

A partir d'un llibre de Bernat Gasull, el director i productor Albert Naudín es va plantejar el film on es detalla el recorregut de Jacint Verdaguer pel Pirineu a peu.

Durant el seu camí el poeta va recollir vivències, llegendes, tradicions i mots aplegats en llibretes que es conserven a la Biblioteca de Catalunya. Més de cent trenta anys després s'han desenterrat els documents per fer aquesta pel·lícula, que s'ha pogut veure a l'Auditori Nacional.

L'objectiu, diu l'autor, és en primer lloc "reconèixer la figura de Verdaguer com un dels pioners del pirineisme català". En segon lloc, "recuperar una història perduda durant molts anys en unes llibretes amagades que van sortir a la llum als anys 50, però no es va donar a conèixer fins els anys 90 i a la gran pantalla fins ara".

El Cicle de cinema de muntanya i viatges fa 28 edicions i ja és un referent cultural, destaca el conseller de comú Jordi Serracanta.

El cicle continuarà dimecres 19 de febrer amb la projecció de "100 días de soledad, de José Díaz. Un documental sobre l'experiència de l'autor, que va viure sol en plena natura durant aquest temps.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: TXema Galilea

Comparteix:

3.216.28.250