ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La reforma de la residència l'Albó permet la creació de 25 noves places

www.andorradifusio.ad

Aquest dilluns al matí ha quedat inaugurada la remodelació de la residència l'Albó, una ampliació que ha permès la creació de 25 noves places. La reforma ha habilitat nous espais per als usuaris i l'ha adaptat a la totalitat dels usuaris del centre segons la seva dependència. El cost de les obres ha estat de 2,5 milions d'euros.

Després de dos anys de feina, la residència l'Albó estrena noves instal·lacions, més modernes i adaptades. La remodelació ha consistit a reformar completament dues plantes i construir-ne una de nova.

La reforma ha permès generar 25 noves places i incrementar-les fins als 71 llits. De fet, la presidenta de la Junta Rectora de l'Escola Nostra Senyora de Meritxell, Maria Pilar Díez, creu que els canvis faran augmentar el nombre d'usuaris. Explica que "actualment n'hi ha 40 d'ocupades, però està previst que en poc temps estiguin totes plenes perquè cada vegada venen més usuaris". Apunta que molta gent que ho necessitava potser no venia perquè veien una residència amb unes condicions que no eren òptimes "i pensaven que no es podria fer bé",

Díez ha destacat la millora en les instal·lacions tècniques de suport i d'adaptabilitat, que facilitarà molt la feina als treballadors. L'objectiu final ha estat fer del centre una llar. El ministre d'afers socials, Xavier Espot, indica que "eren unes instal·lacions pensades per ser un centre medicalitzat i amb caire molt uniforme i hospitalari que no atenia la diversitat dels diferents usuaris". Per aquest motiu han volgut "incorporar aquest model i adaptar les necessitats estructurals i decoratives amb els diferents gustos".

Les obres han suposat un cost de 2,5 milions d'euros, 1,9 dels quals han anat a càrrec del Govern i la resta de particulars. Precisament aquest fet, la solidaritat dels ciutadans, ha estat destacat en els discursos del cap de Govern, Antoni Martí, i del copríncep episcopal, Joan Enric Vives.

Informa: Ana Alamán
Imatge: Jordi Seabra

Comparteix:

18.205.60.226