ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La remodelació de l'Estadi Comunal Joan Samarra preveu un mínim de 6.500 espectadors

www.andorradifusio.ad

Andorra la Vella obre aquest dijous el concurs per a la remodelació de l'Estadi Comunal Joan Samarra, que inclou l'ampliació del camp de futbol fins a les mesures reglamentàries i una graderia amb una capacitat mínima de 6.500 persones. El consistori reconeix que el Futbol Club Andorra podria ser un dels futurs inquilins.

La reforma de l'Estadi Comunal Joan Samarra és una vella reivindicació i el comú ha decidit posar fil a l'agulla amb l'obertura del concurs per a la seva remodelació, que podrà fer-se per fases. Aquest és un punt important perquè l'obra molt probablement no estarà finalitzada abans de l'inici dels Jocs dels Petits Estats del 2021. De moment, la cònsol major, Conxita Marsol ha avançat que si cal s'arreglarà el tartà i "es podrà competir sense cap problema". La graderia o la part dels vestidors "podria quedar per a una segona fase". Marsol ha assegurat que "l'estadi s'utilitzarà pels Jocs del 2021 però la reforma és com a conseqüència dels anys que té".

Aquesta pista haurà de disposar d'un mínim de sis carrers rectes de 110 metres de longitud i almenys quatre als revolts del circuit. A més, l'espai haurà de garantir la pràctica dels salts i dels llançaments. Els projectes han d'incloure l'ampliació del camp de futbol fins a adaptar-lo a les mesures reglamentàries per a partits internacionals i unes noves graderies per a, com a mínim, 6.500 persones, entre seients fixos i grades supletòries, que podrien ocupar la pista d'atletisme.

Marsol, que va estar present en una reunió entre Piqué i el Govern, reconeix que el Futbol Club Andorra podria ser un futur inquilí del nou estadi. "També hi pensem, però us he de dir que nosaltres ja fa temps que érem molt conscients que aquest estadi s'havia de reformar", matisa.

El concurs preveu que es pugui ocupar l'espai de sobrevol de la Carretera General 1. La instal·lació s'ha de completar amb una il·luminació compatible amb la retransmissió televisiva d'esdeveniments internacionals, una zona nova de vestidors, lavabos, bar, sala de premsa i infermeria. La infraestructura podria optar a una subvenció de la UEFA. El pavelló comunal podrà mantenir la seva posició. El concurs d'idees es tancarà el 9 de gener i serà la pròxima corporació comunal la que haurà de decidir tirar endavant el projecte guanyador.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatges: Arxiu

Comparteix:

3.231.220.225