ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La renúncia de Pallarés i els consellers liberals provoca baixes als comitès parroquials del partit

www.andorradifusio.ad

L'anunci de Judith Pallarés i dels quatre consellers liberals d'abandonar la militància ja ha provocat baixes en comitès parroquials. La pràctica totalitat dels membres del d'Escaldes-Engordany han decidit deixar el partit, mentre que a la Massana es preveu que ho faci una majoria en qüestió d'hores. Els òrgans de la formació blava han explicat en un comunicat que ignoraven aquesta decisió i afirmen que la respecten. Liberals es manté a l'espera de la comunicació oficial.

A Escaldes-Engordany, Liberals d'Andorra no té representació al comú. Però segons fonts del comitè parroquial, un 95% dels seus integrants ja té decidit abandonar la formació. Alguns com Higini Martínez Illescas ja ho van anunciar ahir a l'executiva del partit. 

A la Massana es preveu que un nombre important de membres del comitè segueixin els passos de la ministra i els quatre consellers generals. Tot i que encara no s'han notificat baixes de manera oficial, el que havia estat secretari d'organització del partit, Guillem Forné, considera que és qüestió d'hores. Ha garantit, però, la continuïtat de la coalició comunal i ha confirmat el distanciament ideològic amb l'actual direcció del partit.

"Ja fa setmanes que no em sento identificat amb el partit liberal, que no me'n sento membre i que tampoc em sento representat, precisament, pels idearis que, sembla ser, volen tirar endavant, a partir d'ara, el grup que quedarà com a direcció d'aquest partit. Per tant, jo seguiré a la mateixa posició que estic, que és en un liberalisme molt més a nivell progressista"

A Andorra la Vella, els dos consellers liberals, Gerard Estrella i Letícia Teixeira, es mantindran dins de Liberals d'Andorra per respecte a totes aquelles persones del partit que els van recolzar en el seu moment. En aquest sentit, continuaran treballant amb Demòcrates i Progressistes-SDP, consideren que s'ha fet una bona feina amb la coalició fins ara i que ha de seguir sent així. Des del comitè parroquial no s'esperen cap més baixa que la ja anunciada de la consellera general Sílvia Ferrer. 

A Encamp, els consellers comunals liberals que formen part de la coalició amb Demòcrates i Independents, Èric Alguacil i David Cruz, no s'han volgut posicionar, a l'espera de la reunió del comitè parroquial. D'entrada, però, s'han mostrat sorpresos per la notícia coneguda aquest dimarts. 

Com a la resta de comitès parroquials, també es preveuen sortides a Ordino. 

Informa: Laura Massegú-Oliver Jaén
Imatge: Arxiu RTVA

Comparteix: