ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Reportatge: els joves andorrans del Sax Fest

www.andorradifusio.ad

El Youth del Sax Fest es planteja canvis per professionalitzar-lo i guanyar en participació. El certamen va néixer per donar possibilitats als petits i joves saxofonistes d'Andorra a comparar el seu nivell. Alguns han crescut musicalment amb les tres edicions del concurs.

Aquest dimecres matí darrere de cada porta de l'Institut de Música se sentia el mateix, notes de saxo per perfeccionar les peces que van a concurs i en una de les sales s'ha desenvolupat la secció Youth.

És l'única amb participació andorrana, com la Inès Foubert. Ara té 12 anys però va ser una de les primeres participants ara fa tres anys quan es va inaugurar el certamen.

Ella ha millorat però és conscient que el certamen és més exigent. "La qüestió és que m'està ecoltant gent que no conec, no el meu professor a l'aula", explica.

Amb tot, també n'hi ha que destaquen que l'experiència d'altres anys també dona seguretat, com l'Anna Armengol.

Molts han començat de petits amb la música i fa entre dos i quatre anys que toquen l'instrument. El Pere González de Alaiza, l'any passat va quedar en segona posició. Enguany la seva única oponent serà la Jana Escabias. Tots dos valoren i molt el fet de tenir el concurs de qualitat a l'escola que els ha vist créixer.

En tres anys els organitzadors han vist que hi ha molt nivell i que augmentant la crida es pot donar un nou enfoc a la categoria jove sobretot en edats més grans. El director tècnic, Rubén Domingo, diu que l'ideal seria traslladar-lo al cap de setmana perquè es troben que alguns "no poden venir perquè treballen o estan de vacances".

Aquest dimecres a la tarda es preveu complicada pel nivell dels participants. A les set de la tarda es farà l'entrega de premis en què ja es pot parlar que com a mínim un dels guardons es quedarà a Andorra.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix: