ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Reportatge: els obradors ultimen les coques per a una revetlla on tornen les ganes de celebració

www.andorradifusio.ad

Una altra tradició per Sant Joan, aquesta més dolça, és la de la coca, que té relació amb el culte al sol i també amb la superstició. Diuen que cal menjar-ne un tros per tenir bona sort. Hem visitat un obrador on han passat tota la nit fent brioixos carregats de crema, fruits secs i fruita confitada. Pels als més llaminers també n'hi ha de nata o xocolata. 

El propietari del Tortell,  José Manuel da Silva, explica que van començar a treballar dimarts a les 23h per començar a preparar els brioixos "i encara estem coent i elaborant coques perquè la oblació les tingui pràcticament acabades de fer".

En aquest obrador el José Manuel i el seu equip hauran fet més de dues-centes coques, un dolç a base de farina, ou, sucre, llevat i un toc de canyella i llimona. Un cop feta la massa, es fan les porcions i es deixen reposar una hora ben llarga.

Un cop han pujat és el moment de farcir-les i decorar-les al gust de tothom. Hi ha des de la tradicional amb crema i fruites confitades a la farcida de flors de nata per a aquells que es volen llepar els dits.  La més venuda continua sent la tradicional.

Si l'any passat vam tenir una revetlla desinflada sembla que aquest any amb menys restriccions es recuperen les ganes de celebrar, assegura da Silva.

Aquesta serà una revetlla especial que molts aprofitaran per celebrar ben celebrada  

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Andrej Cristancho
Locució: Anna Mata

 

Comparteix: