Reportatge: Ser celíac a Andorra

www.andorradifusio.ad
L'oferta de productes específics per celíacs ha augmentat i millorat els darrers anys a Andorra. Actualment, els intolerants al gluten poden portar una dieta equilibrada i saludable, tot i les complicacions que encara perduren, com els preus.
Cada vegada hi ha més persones amb intoleràncies alimentàries, entre elles, al gluten. Pels celíacs és important dur una dieta equilibrada combinant els productes naturals, com la carn i els vegetals, amb els productes específics per celíacs. Inserir aquesta proteïna, encara que sigui en petites quantitats, els pot comportar a la llarga greus problemes de salut.

A dia d'avui, alimentar-se de manera variada és menys complicat pels celíacs, que fa uns anys havien de sortir d'Andorra per trobar certs tipus d'aliments.

Tot i els avenços, encara hi ha limitacions pendents, com ara el preu dels productes.

Una altra de les complicacions arriba a l'hora de menjar fora de casa, on l'oferta sense gluten en les cartes és reduïda. Malgrat això, ja hi ha restauradors sensibilitzats amb les diferents intoleràncies.

Els celíacs demanen que augmenti l'empatia i la informació respecte la seva malaltia i així es pugui arribar a normalitzar la seva dieta.

Informa: Carla Bermejo
Imatges: Carla Bermejo / Joel Romero
Locució: Joel Romero

Comparteix:

Diari Ara: "La jutge confirma que els Cierco van donar a Anticorrupció un compte fals" La trobada literària transfronterera posa l'accent en Andorra com a terra d'acollida