ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El representant dels pensionistes de la CASS i les associacions de la gent gran consideren "intolerable" i indigne l'augment de preus dels centres sociosanitaris

www.andorradifusio.ad

La CASS s'ha queixat al Govern de l'augment de les tarifes en les places concertades dels centres sociosanitaris. Jacint Risco, representant dels pensionistes, el considera "intolerable" i creu que hauria de ser progressiu. Fèlix Zapatero, president de la Federació d'Associacions de la Gent Gran, assegura que falta a la dignitat de la gent gran.

La CASS celebra que el Govern clarifiqui les competències dels centres sociosanitaris, però no veu bé que s'hagin pujat, en gran manera, les tarifes dels nous usuaris en les places concertades. I així ho transmès a l'executiu.

Jacint Risco, representant dels pensionistes, assegura que es tracta d'una pujada "terrorífica".  Alerta que "pot suposar un augment de fins al 100% i des del punt de vista dels pensionistes, gent gran i persones amb discapacitat és intolerable".

Per la seva banda, la Federació d'Associacions de la Gent Gran tampoc la considera adequada. El president de l'entitat, Fèlix Zapatero denuncia que "intentar apujar tant les tarifes sabent quines són les pensions que tenim a Andorra és faltar a la dignitat de les persones grans".

Risco afegeix que potser seria millor que l'increment es fes de forma progressiva, mentre Zapatero voldria rebaixar els preus.

El Govern afirma que si hi ha persones que no poden assumir els costos, l'executiu es farà càrrec perquè ningú es quedi sense aquest servei.

Informa: Pere Moline-Laura Cugat
Imatges: Desirée Sala/Albert Refart
Locució: Pere Moliné

Comparteix: