ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els representants del Consell General Costa i Padreny visiten Bòsnia i Hercegovina per seguir les eleccions generals

Ferran Costa, president del Grup Parlamentari Independent, i Roge

Ferran Costa, president del Grup Parlamentari Independent, i Roger Padreny, conseller general del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, s'han desplaçat al país balcànic en la missió d'observació que hi desenvolupa l'Assemblea Parlamentària de l'Organització per la Seguretat i Cooperació a Europa. 

La missió d'ambdós polítics es va iniciar el divendres amb una formació sobre com funciona allà el sistema electoral i quins són els partits polítics que hi ha al país balcànic. Aquest diumenge, Padreny, que participa per primera vegada en una missió de l'OSCE-PA després d'obrir un col·legi electoral han estat enviats a la regió de Prozor-Rama, al sud de Sarajevo.

Per altra banda, Costa ha observat els comicis a Han Pijesak i també l'obertura i el tancament a un col·legi electoral de Sarajevo. La complexitat del sistema electoral, explica Costa, consisteix en el fet que "s'escullen tres presidents, un per cada ètnia. Un president serbi, un de bosnià i un de croat que s'alternaran el càrrec cada vuit mesos". Fins ben entrada la nit no se sabrà el resultat final. 

Informa: Redacció
Imatge cedida pel Grup parlamentari socialdemòcrata

 

Comparteix: