ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

 Els rescats de muntanya es cobraran a partir de l'any vinent

www.andorradifusio.ad

Els rescats de muntanya es començaran a cobrar a partir de l'any vinent, sempre que sigui motivat per imprudència o per la pràctica d'esports de risc. Ho ha anunciat el ministre de Justícia i Interior en l'acte de jurament de la 35a promoció de bombers.

Fins ara el Govern es resistia a aplicar els mateixos paràmetres dels estats veïns, però l'increment dels rescats els darrers anys ha obligat a fer el canvi. A partir del 2023 es cobraran els rescats de muntanya, sempre que estiguin motivats per una imprudència o per la pràctica d'activitats esportives considerades de risc.

Josep Maria Rossell, ministre de Justícia i Interior, detalla que aquests rescats no només es fan a Andorra sinó a d'altres llocs propers com a França i Catalunya. 

Josep Maria Rossell ho ha anunciat en l'acte de jurament de la 35a promoció de bombers.

El cos disposa actualment de 142 membres però de cara a l'any vinent, hi ha previstes noves convocatòries per cobrir les places que es produiran a causa de les jubilacions. Un dels objectius prioritaris és promoure més la presencia femenina dins el cos. 

Precisament la nova promoció, de cinc membres, compta amb una dona, una xifra que la direcció del cos espera que augmenti a curt termini.

Durant la cerimònia s'ha anunciat que entre el 2023 i el 2024 es convocaran noves proves d'accés per cobrir les jubilacions previstes.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix: