ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La residència cultural Faber-Andorra de la Massana rebrà el primer resident el 9 de setembre

www.andorradifusio.ad

Els tallers d'art de la Massana es converteixen en la residència Faber-Andorra. Un conveni amb l'Institut Ramon Llull portarà un màxim de deu residents l'any que faran estades de tres setmanes.

El 9 de setembre es posarà en marxa la residència adjunta a les dependències dels bombers a la Massana per acollir la primera inquilina, Kathleen McNerney, professora, crítica literària i traductora de Nou Mèxic. Durant la seva estada treballarà en la poesia i la prosa de Maria Mercè Marçal per a una propera edició de la seva obra.

El conveni que aquest matí han signat la ministra de Cultura, Sílvia Riva, i Iolanda Batallé, directora de l'Institut Ramon Llull, garanteix la col·laboració per a la creació de la Residència d’Arts, Ciències i Humanitats Faber-Andorra, que permetrà acollir creadors i professionals de l'àmbit de l'escriptura, les disciplines artístiques, la traducció, estudiosos, científics o musicòlegs que vulguin fer una estada a Andorra per desenvolupar un projecte.

Es vol afavorir que els professionals i interessats del país puguin interactuar amb els residents i es vol formar un marc de col·laboració amb residències internacionals per als andorrans a tavés de l’Institut Ramon Llull.

El conveni es renovarà anualment. Enguany el pressupost serà de 6.000 euros pel que queda d'any i 12.600 euros per al 2020.

Aquest any la residència acollirà cinc persones entre elles, la investigadora finesa Irina Poleshchuk, de la Universitat d’Helsinki, centrada en l’ètica de la temporalitat, la temporalitat de la justícia, el dolor, la vergonya, el sofriment i la fenomenologia de l’encarnació, el femení i la maternitat. A aquesta el seguirà el professor dels Països Baixos Paul Behrens, que treballa per avaluar l’impacte de les polítiques energètiques de la Unió Europea; el professor etíop emèrit de religió Paul Gifford i la finesa Raisa Jurva experta en qüestions de gènere. 

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Arxiu RTVA

Comparteix:

35.175.201.14